Društvo

Aneta Spaić predavač na prestižnom Univerzitetu u SAD

anetaDoc. dr Aneta Spaić prva je profesorica Pravnog fakulteta UCG koja je dobila poziv da predaje na jednom od najstarijih i najelitnijih pravnih fakulteta u SAD-u, „Washington and Lee Law School“ u Virdžiniji, Leksington.

Aneta Spaić predavač na prestižnom Univerzitetu u SAD
Portal AnalitikaIzvor

Spaić će, prema saznanjima Portala Analitika, predavati pod jednakim uslovima kao drugi američki predavači po pozivu. U ljetnjem semestru profesorica Pravnog fakulteta će biti angažovana kao predavač na predmetu Međunarodno poslovno pravo.

Aneta Spaić je diplomirala na Pravnom fakultetu u Podgorici, sa prosječnom ocjenom 10. Akademski naziv magistra pravnih nauka stekla na Pravnom fakultetu u Japanu, na Kyusu Univerzitetu, kao stipendista Vlade Japana.

Doktorirala je na Pravnom fakultetu u Podgorici na temi “Ostvarivanje uniformnosti u primjeni prava medjunarodne prodaje robe”. Izabrana za arbitra crnogorske spoljnotrgovinske arbitraže 2005. godine.

Dobitnik je nagrade grada Podgorice „19. decembar“ i studentskih nagrada na svakoj godini studija. Po završetku studija nagradjena je Poveljom Univerziteta Crne Gore za 2004. godinu za najboljeg diplomiranog studenta Univerziteta Crne Gore. 2005. godine

Obrazovanje je sticala na: "United World College" – Duino, Italija; "Faculty of Law", Fukuoka- Japan; "Washington and Lee University" – Virdžinija, SAD; "The Hague Academy of Private Law", Hag, Holandija.

Objavila je više radova u naučim i stručnim medjunarodnim i domaćim časopisima. Autor je jedne monografije “Legal Aspects of Mitigating Risks in Project Finance”.

Osim na Pravnom fakultetu, Spaić predaje Medijsko pravo i Uvod u pravo na Fakultetu političkih nauka.

Portal Analitika