Ostalo

AO žrijeb muškarci: Đoković na Matijea, Raonić sa Hajekom

DJokovicAO1Prvi reket svijeta Novak Đoković započeće odbranu titule na Australijan Openu protiv Francuza Pol-Anrija Matijea.

AO žrijeb muškarci: Đoković na Matijea, Raonić sa Hajekom
Portal AnalitikaIzvor

Novak se nalazi u istoj polovini žrijeba sa Špancem Davidom Fererom, dok su u potpuno suprotnoj drugi reket svijeta Rodžer Federer i Britanac Endi Marej. Đokovića u drugom kolu očekuje susret sa boljim iz duela Amerikanca Rajana Harisona i Santijaga Hiralda iz Kolumbije.

Ferera na startu očekuje duel sa Olivijeoim Rohusom iz Belgije, Federer će igrati protiv Francuza Benoaa Pera, a Marej protiv Robina Hasea iz Holandije. Neki od najzanimljivijih mečeva prvog kola sigurno su i dueli Francuza Gaela Monfisa i Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine, i dvojice francuskih tenisera Mikaela Ljodre i Žo-Vilfreda Conge.

Kanadskli teniser, rođen u Podgorici, Miloš Raonić u prvom kolu igraće sa Čehom Janom Hajekom. Ukoliko njega eliminiše sastaće se sa boljim iz duela Lukaša Rosola i kvalifikanta, a onda bi najvjerovatnije išao na Kolšrajbera.

Protivnik Janka Tipsarevića biće domaći teniser Lejton Hjuit, dok će Viktor Troicki igrati sa Čehom Radekom Štepanekom.

Đoković i Troicki su u istoj polovini žrijeba sa Tipsarevićem, što znači da bi u polufinalu mogao da bude viđen srpski duel. Ukoliko pobijedi Hjuita, Janko će u drugoj rundi igrati sa pobjednikom duela između Slovaka Lukaša Lacka i Žila Milera iz Luksemburga, dok bi potom mogao da se susretne sa Žilijenom Benetoom iz Francuske.

Prvi Gren slem sezone počinje u ponedeljak i trajaće do 27. januara.

Portal Analitika