Ostalo

AO žrijeb žene: Ivanovićeva na Jankovićevu već u trećem kolu

IvanovicAnaNajbolja srpska teniserka Ana Ivanović na startu Australijan Opena igraće protiv Mađarice Melinde Cink, a u trećoj rundi već bi mogla da igra sa Jelenom Janković koja će u prvom kolu igrati sa Šveđankom Johanom Larson.

AO žrijeb žene: Ivanovićeva na Jankovićevu već u trećem kolu
Portal AnalitikaIzvor

Ukoliko bude uspješna na startu, Ivanovićevu potom čeka susret sa boljom iz duela Slovakinje Danijele Hantuhove i jedne kvalifikantkinje, dok bi Jelena igrala sa pobjednicom duela dvije kvalifikantkinje.

Ana i Jelena su u istoj četvrtini žrijeba sa Poljakinjom Agnješkom Radvanjskom, koja na startu igra protiv Bojane Bobušić iz Australije, koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora. Jedna od srpskih teniserki sa njom bi mogla da se susretne u četvrtom kolu. U istoj polovini žrijeba je Ruskinja Marija Šarapova, koja na startu igra protiv sunarodnice Olge Pučkove.

Serenu Vilijams u prvom kolu čeka susret sa Rumunkom Edinom Halovic-Hol. U toj polovini je i prva teniserka svijeta Viktorija Azarenka i njena prva protivnica u pokušaju da odbrani titulu u Melburnu biće Rumunka Monika Nikulesku.

Prvi Gren slem sezone počinje u poneđeljak i trajaće do 27. januara.

Portal Analitika