Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Dan i Vijesti: Arapi odustali od gradnje na lokaciji nekadašnjih „Plavih horizonata“, izvršni direktor kompanije prešao kod Manka

Dan i Vijesti: Arapi odustali od gradnje na lokaciji nekadašnjih „Plavih horizonata“, izvršni direktor kompanije prešao kod Manka

plavihorizontiokSve je neizvjesnija gradnja novog turističkog kompleksa vrijednog 250 miliona eura na lokaciji nekadašnjeg hotela Plavi horizonti, pišu današnje Vijesti i Dan.

Dan i Vijesti: Arapi odustali od gradnje na lokaciji nekadašnjih „Plavih horizonata“, izvršni direktor kompanije prešao kod Manka
Portal AnalitikaIzvor

 

Da je projekat izgranje luksuznog resorta „Beyond Horizonts“ u Tivtu, katarskog investicionog fonda Qatari Diar u krizi, potvrđuje to da je prvi čovjek firme koju su Katarci osnovali u Crnoj Gori, prešao u druge redove, navode Vijesti u tekstu naslovljenom „Skols napustio Arape i prešao kod Manka“.

Dosadašanji izvršni direktor Kompanije Qatari Doat Hotel and Property Investment Montenegro (QDHPIM), britanski menadžer Entoni Skols, nedavno je imenovan za novog direktora izgradnje u Adriatic Marinasu, koja u Tivtu realizuje projekat nautičkog centra i marine za megajahte Porto Montenegro. Skols je, kako je potvrđeno Vijestima, sredinom decembra prešao kod drugog poslodavca, Pitera Manka.

Katarci su do sada samo srušili stari hotel Plavi horizonti. Opština im je, piše list, izlazila u susret prilikom izrade dokumentacije za uvalu Pržna, ali su Katarci, navodno, nezadovoljni jer je par hiljada kvadrata zemlje (Dan navodi cifru od 17 hektara) i dalje u vlasništvu mještana Krtola sa kojima nisu uspjeli da se dogovore.

Katarska firma je, pišu Vijesti, tražila od države da utiče na Krtoljane da im prodaju svoju đedovinu po relativno niskoj cijeni ali, kako se to nije desilo, praktično su obustavili projekat.

Dan piše u tekstu pod naslovom „Arapi odustali od gradnje u uvali Pržno“ da je u izvještaju o stanju uređenja prostora u opštini Tivat, koji je usvojen na posljednjoj sjednici lokalnog parlamena, u prošloj godini, od ukupno osam planskih dokumenata završen samo jedan - za „Pržno1" na kome treba da se gradi i kompleks, ali da investitor nije ni tražio urbanističko-tehničke uslove.

„S obzirom na iznesene činjenice, može se zaključiti da u narednih nekoliko ljetnjih sezona na ovoj lokaciji, sa jednom od najljepših plaža u opštini Tivat, neće biti nikakvih turističkih sadržaja“, navodi se u pimenutom dokumentu, citira Dan.

 

Portal Analitika