Fudbal

Ponovo smrt na terenu zbog nemara

FudbalskaLopta2Brazilski fudbaler Neto Maranjao preminuo je u srijedu na terenu od srčanog udara. Maranjao je tokom jutarnjeg treninga pao na teren u gradu Mosoro, na sjeveroistoku zemlje.

Ponovo smrt na terenu zbog nemara
Portal AnalitikaIzvor

Saigrači iz ekipe Potiguar priskočili su mu u pomoć, probali da ga ožive,a zatim prenijeli u obližnju bolnicu, ali bez uspjeha. Predstavnik za štampu bolnice naveo je da je 28-godišnji fudbaler već bio mrtav kada je primljen.

Smrt fudbalera, koji je dan ranije napunio 28 godina, očigledna je posljedica nemara u brazilskom fudbalu. Maranjao je već u oktobru padao u nesvijest na terenu, kada je nastupao za Santa Katarina

Kako saznaje lokalna televizija, Potiguar nema stalnu medicinsku ekipu i jedini obučeni medisicnski radnik je urolog. Neki od članova Potiguara nijesu prošli redovne medicinske preglede, a Maranjaov pregled bio je zakazan za četvrtak.

Neto Maranjao bio je prva zvijezda tima koji se takmičio u lokalnoj ligi (na brazilskoj listi nalaze se na 129. mjestu), a ranije je bio i član Korintijansa. Dva dana pred smrt bio je igrač utakmice na ligaškom meču.

Portal Analitika