Ostalo

Crna Gora u grupi sa Španijom, Češkom i Mađarskom

OSCGNa današnjem sastanku u Luksemburgu, sjedištvu evropske kuće odbojke (CEV) odlučeno je da će seniorska muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore biti učesnik Euro-lige 2013. godine!

Crna Gora u grupi sa Španijom, Češkom i Mađarskom
Portal AnalitikaIzvor

Ovogodišnje izdanje Euro-lige će se igrati po turnirskom sistemu od 13.06 do 07.07, odnosno 13-14.07 kada se odigrava FINAL FOUR. Domaćin završnice je Turska (Bursa), koja je organizacijom final four turnira direktan učesnik završnice.

Pobjednik Euro lige ima mogućnost nastupa u Svjetskoj ligi naredne godine ukoliko u baražu pobijedi posljednje plasiranu ekipu iz tog takmičenja. U ovogodisnjem izdanju Euro lige učestvovaće 12 reprezentacija raspoređene u 3 grupe i rangirane po trenutnom rejtingu:

Grupa A: Slovačka, Belgija, Austrija, Danska

Grupa B: Španija, Češka, Crna Gora, Mađarska

Grupa C: Turska, Portugalija, Izrael, Bjelorusija

Domaćini turnira:

• I turnir 13.-16.06.2013. Austija, Mađarska i Bjelorusija

• II turnir 20-23.06.2013. Danska, Španija i Izrael

• III turnir 27-30.06.2013. Belgija, Crna Gora i Turska

• IV turnir 04-07.07.2013. Slovačka, Češka i Portugal

Prvo učešće nase reprezentacije u ovom takmičenju OSCG će iskoristiti za popularizaciju odbojkaškog sporta, afirmaciju mladih crnogorskih odbojkaša i prikupljanju iskustva za naredne kvalifikacione turnire. OSCG duguje zahvalnost i g-dinu Aleksandru Boricicu, potpredsjedniku CEVa, na iskrenoj pomoći da Crna Gora bude učesnik ovog takmičenja. (oscg.me)

Portal Analitika