Abiznis

H&M na jesen otvara prvu prodavnicu u Srbiji

1001himH&M, jedna od najvećih svjetskih modnih trgovina, otvoriće prvu prodavnicu u Srbiji u drugoj polovini godine, u tržnom centru Delta siti (Delta City) u Beogradu, prenosi Blic.

H&M na jesen otvara prvu prodavnicu u Srbiji
Portal AnalitikaIzvor

Kompanije H&M i Delta Real Estate potpisale su Ugovor o zakupu, o otvaranju prve H&M radnje u Srbiji. H&M je poznat po ponudi garderobe po pristupačnim cijenama, a trenutno ima 2.700 radnji u 48 zemalja širom svijeta.

- Radujemo se otvaranju prve H&M radnje u Beogradu. Uzbuđeni smo što ćemo od jeseni 2013. kupcima u Srbiji moći da ponudimo modu i kvalitet po najpristupačnijim cijenama - rekao je Karl Johan Person, izvršni direktor u kompaniji H&M.

- Veoma smo zadovoljni što je ostvarena saradnja s poznatim svjetskim brendom H&M i što će svoju prvu radnju u Srbiji otvoriti u šoping-molu Delta City. H&M pridaje veliki značaj svakoj prvoj radnji u novoj zemlji i čast nam je da su prepoznali Delta Real Estate kao partnera koji u potpunosti ispunjava njihove standarde. To potvrđuje i podatak da na srpsko tržište H& ulazi direktno, a ne putem franšize. Prema planu, prva H&M radnja biće otvorena u drugoj polovini ove godine. Sigurni smo da će prisustvo ovog svjetskog brenda promijeniti maloprodajnu strukturu u Srbiji i pozicionirati Beograd kao primarnu šoping destinaciju, ne samo za lokalno tržište, već i za posjetioce iz čitavog regiona - izjavio je Vojislav Glavinić, potpredsjednik Delta Holdinga za Real Estate grupu.

Pored Srbije, H&M će ove godine ući i na tržišta Čilea, Estonije i Litvanije, kao i Indonezije putem franšize. Podsjećamo, H&M je svoju prvu prodavnicu u regionu otvorio u aprilu 2011. godine u centru Zagreba. Tada je prvi put i objavljeno da će čuvena modna kuća otvoriti svoju prodavnicu u Beogradu, ali se na to moralo čekati dvije i po godine, umjesto najavljenih godinu dana.

Foto: blic.rs

Portal Analitika