Svijet

Kenija: Najveći pokolj slonova

1001slonU Keniji je protekle nedjelje zabilježen najgori pokolj slonova u istoriji te zemlje. Krivolovci su u nacionalnom parku Tsavo, u kojem inače obitava 13.000 slonova, ubili njih dvanaest.

Kenija: Najveći pokolj slonova
Portal AnalitikaIzvor

Slonovi su ostavljeni u lokvama krvi nakon što su ih krivolovci više puta upucali te im odrezali kljove, piše Rojters.

Ova porodica slonova posljednje su žrtve ilegalne trgovine slonovačom u Africi. Policija i služba za divlje životinje, navodno su na tragu krivolovaca.

- Mjesto na kojem su slonovi ubijeni prilično je udaljen od izlaza iz Nacionalnog parka, trebat će im nekoliko dana da izađu, pa smo prilično sigurni da ćemo ih uhvatiti, rekao je Paul Mbugua iz Kenijske službe za divlje životinja.

Lov na slonove zbog slonovače je u Keniji velik problem, a u posljednje četiri godine samo u regiji Laikipia-Samburu krivolovci su ubili 458 slonova.

- Broj krivolovaca se povećao, a razloga za to je više. Cijena slonovače na crnom tržištu zapravo diktira sve, kaže Mbugua.

Kenijski stručnjaci smatraju kako je zakon o krivolovu slonova zbog bjelokosti prilično zastario te se nadaju da će Vlada učiniti nešto po tom pitanju ne bi li krivolovci dobili strože kazne, prenosi Dnevnik.hr.

Portal Analitika