Region

Dačić: Nema ljubavi u regionu, nego samo interes

9ivicadacicokPremijer Srbije Ivica Dačić rekao je da i on i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić aktivno rade na normalizaciji odnosa sa Hrvatskom, uz ocjenu da među zemljama regiona više nema ljubavi, nego samo interesa.

Dačić: Nema ljubavi u regionu, nego samo interes
Portal AnalitikaIzvor

Dačić je rekao da su on i Nikolić razgovarali sa gotovo svim političkim ličnostima u regionu i istakao da, bez obzira na političke razlike, treba utvrditi tačke oko kojih postoje zajednički interesi.

"Nema ovdje više ljubavi, ima samo interesa. Jer gdje je bilo ljubavi loše smo prošli, očigledno, jer je ta ljubav bila jednostrana", rekao je Dačić novinarima u Beogradu, javlja Srna.

Navodeći da Srbija neće otkrivati taktiku za pregovore sa Prištinom, Dačić je rekao da su i Hrvati i Slovenci nekada jedno pričali, a drugo radili.

"Naša braća Slovenci i Hrvati su 70 godina jedno pričali, a drugo radili, i nikada nisu objavili šta im je platforma. A mi volimo da napišemo čak i ono što nećemo da radimo", rekao je Dačić.

On je naveo da su Slovenci javno govorili da je "Jugoslavija raga koju treba iskoristiti za dobijanje nezavisne države", ali nikada nisu objavili svoju platformu, nego su se zaklinjali u bratstvo i jedinstvo.

Portal Analitika