Region

Prestolonasljednik Ujedinjenih Arapskih Emirata stigao u Beograd

binZajed09Prvi šeik i princ prestolonasljednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Zajed al Nahjan sletio je na beogradski aerodrom, gdje ga je dočekala najviša državna delegacija koju predvodi prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić, prenosi Blic.

 Prestolonasljednik Ujedinjenih Arapskih Emirata stigao u Beograd
Portal AnalitikaIzvor

Sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom prvi se pozdravio potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić. Pored crvenog tepiha gosta su dočekali i gardisti, a u zvaničnoj delegaciji su bili i Ljubiša Diković načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Nebojša Rodić direktor Bezbjednosno informativne agencije, Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede, Dragan Vladisavljević, direktor Vojno-obavještajne agencije.

Očekuje se da šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan prvo ode u Predsjedništvo Srbije gdje će se sastati sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Izvor "Blica" navodi da će tema sastanaka predstavnika državnog vrha sa šeikom biti unaprjeđenje ekonomskih odnosa i investiranje u Srbiju, kao i da će razgovarati o nizu projekata koji su već pripremljeni u Abu Dabiju.

Kontakt sa prestolonasljednikom UAE prvi su ostvarili su prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija Mlađan Dinkić tokom posjete Emiratima u oktobru. Tada su sa šeikom Mohamedom bin Zajedom el Nahjanom, koji je poznat kao veliki zaljubljenik u sport, dogovorili posjetu za kraj decembra, ali je ona prolongirana za januar. Zbog kvara na Vladinom "falkonu" srpska delegacija se kući vratila šeikovim avionom.

 

Portal Analitika