Region

Agrokor ipak kupuje Merkator?

8agrokormerkatorokNajveći slovenački trgovinski lanac Merkator ponovo je na prodaju, a kompanija Agrokor najbogatijeg Hrvata Ivice Todorića najizgledniji je kandidat za njegovu kupovinu, objavio je slovenački portal 24ur.

Agrokor ipak kupuje Merkator?
Portal AnalitikaIzvor

U tekstu pod naslovom “Merkator ipak u ruke hrvatskog Agrokora?”, portal piše da je savjetnik za prodaju Merkatora, kompanija ING, sastavila široku listu potencijalnih kandidata - čak 28 preduzeća.

Najpoznatiji među njima su Aldi, Bila, Tesko i Volmart, a u ING-u vjeruju da će se u prodaju uključiti i Agrokor.

Stručnjaci predviđaju da će se uz Agrokor kao mogući ponuđači uključiti i šest finansijskih investitora i da će se među njima voditi borba.

Portal piše da najviše šanse za sklapanje posla ima Agrokor i da je jedan od razloga to što se promijenio stav slovenačkog političkog vrha u kome više ne vlada mišljenje da je zadržavanje Merkatora u državnom vlasništvu nacionalni interes.

Slovenački mediji navode i da je vrijednost dionice Merkatora znatno pala od Agrokorove ponude prošle godine. Tada je hrvatski konzorcijum nudio 221 euro za dionicu, dok je sada njena cijena na berzi 116 eura.

Portal Analitika