Košarka

Eurokup - Budućnost dočekuje Trijumf, Radonjić: Uz navijače do pobjede

EurokupLast16Evropsku scenu u 2013. godini košarkaši Budućnost Volija otvoriće na svom parketu. Na startu ''Last 16'' Eurokupa, ''plavi'' će u ''Morači'' dočekati ruski Trijumf, ekipu koja je prvu fazu završila sa svih šest pobjeda.

Eurokup - Budućnost dočekuje Trijumf, Radonjić: Uz navijače do pobjede
Portal AnalitikaIzvor

 

Crnogorski predstavnik prolaskom u narednu rundu napravio je veliki rezultat, ali se na tome neće zaustaviti, iako se radi o veoma jakoj grupi.

''Trijumf je bez poraza u Eurokupu. To dovoljno govori o kakvom se timu radi. Iskusna i talentovana ekipa. Napadački su izuzetno kvalitetni i atraktivni. Sklop domaćih mladih i igrača iz inostranstva, potencijalnim NBA igračima. Prilika za nas da odigramo dobar i kvalitetan meč i da pokušamo da slavimo, što neće biti ni malo lako. Pozivam navijača da dođu u što većem broju, jer su nam potrebni protiv ovakvog protivnika. Svi smo zdravi i spremni'', kazao je Radonjić i osvrnuo se na glavne igrače ruskog tima.

''Njihov kvalitet nose Mekki, Lendri, Rašel, koji su jako dobri šuteri. Ipak, ne možemo bazirati našu ideju oko čuvanja par igrača, jer tu ima još dosta kvalitetnih košarkaša. Recimo, Naimi, izraelski košarkaš. Moramo svih 40 minuta biti na maksimalnom nivou. Svi igrači moraju dati sto posto svojih mogućnosti, ako želimo da dođemo do povoljnog rezultata.''

Kapiten Marko Popović hvali protivnika, ali vjeruje u trijumf svog tima.

''Izuzetno kvalitetan protivnik. U prvoj fazi Eurokupa upisali su sve same pobjede. Svjesni smo da nas očekuje jedna jako teška utakmica. Kao i do sada, daćemo sve od sebe, i nadamo se da ćemo uz podršku navijača doći do pobjede.''

Ulaznice koštaju 2 eura, a duel se igra u srijedu od 19 sati.

Group I

Jan. 9 18:00h Budivelnik Kiev vs. Banvit Bandirma

Jan. 9 19:00h CET Buducnost VOLI vs. Triumph Lyubertsy

Group J

Jan. 9 20:30h Uxue Bilbao Basket vs. CEZ Nymburk

Jan. 8 20:30h Valencia Basket vs. VEF Riga

Group K

Jan. 9 18:00h Stelmet Zielona Gora vs. Cajasol Seville

Jan. 9 17:00h Spartak SPB vs. Lokomotiv Kuban

Group L

Jan. 9 19:45h Galatasaray Medical Park vs. Unics Kazan

Jan. 9 19:30h Ratiopharm Ulm vs. Cr. Zvezda Telekom

Portal Analitika