Rukomet

Naćimento najbolja rukometašica svijeta, Bojana Popović treća

NacimenttoBrazilka Aleksandra do Naćimento (31) proglašena je jutros za zvanično najbolju rukometašicu svijeta za 2012. godinu u izboru Svjetske rukometne federacije (IHF), Crnogorka Bojana Popović je zauzela treće mjesto i ostala bez po mnogima zasluženog priznanja za najbolju na svijetu u posljednjoj sezoni karijere.

Naćimento najbolja rukometašica svijeta, Bojana Popović treća
Portal AnalitikaIzvor

Najbolji rukometaš svijeta je Francuz Danijel Narcis (33), igrač njemačkog Kila, i šesti je Francuz koji je dobio nagradu za najboljeg rukometaša svijeta.

Za Naćimento, desno krilo austrijskog Hipa, nagrada je prva koju je u istoriji osvojila neka brazilska rukometašica, sa 28 procenata osvojenih glasova rukometnih eksperata, novinara i navijača. Bojana Popović osvojila je 24 procenta glasova, isto koliko i norveška pivotkinja Hejdi Loke. Crnogorka Katarina Bulatović osvojila je 12 procenata glasova, koliko i Hrvatica Andrea Penezić.

Lijevi bek Kila Narcis osvojio je 25 procenata glasova u izboru za najboljeg rukometaša, Danac Mikel Hansen bio je drugi (21 procenata), dok su po 18 procenata glasova osvojili Čeh Filip Jiha, Šveđanin Kim Andersen i Španac Žulen Aguinagalde. (ARENA)

Portal Analitika