Abiznis

Đuričković: Vodimo razgovore i sa drugim niskotarifnim kompanijama

8djurickovic2vNakon što je kontaktirala sa irskom niskobudžetnom aviokompanijom Rajaner, crnogorska Vlada očekuje pozitivan ishod pregovora. To je nedavno potvrdila pomoćnica ministra održivog razvoja i turizma Željka Radak Kukavičić istakavši  da bi to bio samo plus za Crnu Goru kao turističku destinaciju. Direktor Javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore Milovan Đuričković za radio Antena M kaže da je to preduzeće dio pregovaračkog tima, te da Vlada još procjenjuje uslove koje bi trebalo da ispuni da bi neka niskotarifna aviokompanija došla na naše tržište:

Đuričković: Vodimo razgovore i sa drugim niskotarifnim kompanijama
Portal AnalitikaIzvor

«Javno preduzeće paralelno sa tom vodi razgovore i sa drugim niskotarifnim kompanijama. Da li i kada će doći do realizacije toga, danas ipak ne bih procjenjivao jer je to ipak vrlo skup projekat, sa vrlo jasnom refleksijom na ukupni vazdušni saobraćaj u Crnoj Gori. Vidjećemo, procijenićemo zajedno šta je osnovni interes države pa ćemo to i slijediti.»

Popularne cijene u interesu su turista, ali i crnogorskih građana kaže Đuričković:

«Niskotarifne kompanije imaju svoj režim letjenja, vi znate da su te cijene popularne, ali svakako tim kompanijama se to nadomjesti preko drugih fondova. Tako da može biti benefita za turiste i građane, a država tek treba da izvede konačan račun nakon što sagleda koja je razmjera između podsticajnih fondova za dolazak tih kompanija i tog dijela koji se zove prihod.»

Podsjetimo Rajaner je početkom aprila prošle godine odbio predloženi ugovor o budućoj saradnji sa Vladom, jer im nije bio po volji način plaćanja naknada za aerodromske usluge.

 

Portal Analitika