Politika

Medojević: SNP i Pozitivna treba da odluče u skladu sa svojim političkim ambicijama

8medUkoliko Socijalistička narodna partija i Pozitivna Crna Gora žele da podrže Miodraga Lekića na predsjedničkim izborima onda treba da otpočnemo konsultacije kako bi naš zajednički opozicioni kandidat imao maksimalne šanse da pobijedi kandidata režima, poručio je predsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Medojević: SNP i Pozitivna treba da odluče u skladu sa svojim političkim ambicijama
Portal AnalitikaIzvor

On je u izjavi za „Dan" kazao da, ukoliko ove dvije partije odluče da stanu iza Lekića, važno je da to bude istinska i puna podrška i da sa svim kapacitetom budu dio pobjedničke koalicije.

- SNP i Pozitivna treba da odluče u skladu sa svojim političkim ambicijama i procjenama da li će podržati kandidaturu Lekića na predsjedničkim izborima. Na njima je da razmotre da li će stati iza Lekića ili će imati svoje kandidate za predsjednika. Ukoliko žele da podrže Lekića onda treba da otpočnemo konsultacije, da se uključe na pravi način u kampanju i da politiku u narednom periodu do izbora usklađujemo kako bi naš zajednički opozicioni kandidat imao maksimalne šanse da pobjedi kandidata vlasti - istakao je Medojević.

Partije su, kako kaže, specifične političke organizacije i svaka ima autonomiju da donosi odluku u skladu sa procjenama i političkim ambicijama.

- Nova srpska demokratija, PzP i dio SNP-a koji je pristupio Frontu su pokazali da su spremni da partijske  interese ostave po strani i donose odluke koje su u interesu države i građana. Da li  će to uraditi druge dvije  opozicione partije na njima  je da odluče, a vrata DF-a su  im otvorena i spremni smo da  sarađujemo  na  zajedničkim ciljevima - naveo je Medojević za Dan.

Portal Analitika