Politika

Šehović: O eventualnom predsjedničkom kandidatu odlučuju partijski organi

8Damir-SehovicSocijaldemokratska partija možda predloži svog predsjedničkog kandidata, posebno ukoliko izostane dogovor sa Demokratskom partijom socijalista. To je juče u intervjuu za „Dan" saopštio poslanik SDP-a Damir Šehović naglašavajući da njegova partija definitivno neće podržati ničiju neustavnu predsjedničku kandidaturu.

Šehović: O eventualnom predsjedničkom kandidatu odlučuju partijski organi
Portal AnalitikaIzvor

Šehović najavljuje i spremnost SDP-a da u parlamentu glavnog grada inicira skraćenje mandata odbornicima, kako bi se stvorili uslovi za raspisivanje vanrednih izbora.

Odgovarajući na pitanje Dan-a da li je definitivan stav SDP-a da neće  podržati eventualnu kandidaturu Filipa Vujanovića na predsjedničkim izborima i ukoliko jeste, postoji li mogućnost da SDP predloži svog predsjedničkog kandidata Šehović je kazao:

- Principijelan stav SDP-a je da se Ustav Crne Gore mora poštovati, a ujedno to je i obaveza svih nas. Niko ne smije prekršiti najviši pravni akt svojim kandidovanjem za bilo koju funkciju u državi, a posebno ne za funkciju predsjednika Crne Gore. Socijaldemokratska partija definitivno neće podržati ničiju neustavnu kandidaturu.

Mogućnost da SDP predloži svog predsjedničkog kandidata svakako postoji, posebno ukoliko sa našim koalicionim partnerom izostane dogovor o zajedničkom kandidatu. Međutim, to je politička odluka koju moraju donijeti odgovarajući partijski organi u statutom predviđenoj proceduri.

Portal Analitika