Fudbal

Boateng napušta Milan?

boateng04Fudbaler Milana Kevin-Prins Boateng rekao je da razmišlja o odlasku iz Milana zbog uvreda koje je doživio na prijateljskom meču svog tima sa Pro Patrijom.

Boateng napušta Milan?
Portal AnalitikaIzvor

“Na takve stvari jednostavno ne možete samo odmahnuti rukom. Naredna tri dana ću dobro razmisliti, a sljedeće neđelje ću razgovarati sa menadžerom Rodžerom Vitmanom. Vidjećemo da li vrijedi igrati u Italiji”, rekao je Boateng za njemački ‘Bild’.

Boatengov potez podržao je klub, a predsjednik Silvio Berluskoni rekao je da bi fudbaleri uvijek trebalo da napušte teren ukoliko ih navijači vrijeđaju na rasnoj osnovi. Fudbalski savez Italije saopštio je da će sprovesti istragu, a Boatengu stižu poruke podrške iz cijelog svijeta.

Igrač Milana rekao je da je ponosan što su mu se saigrači priključili u bojkotu utakmice. Dodao je da je čuo uvrede i na početku meča, ali da poslije 26 minuta to više nije želio da trpi.

“Mogao sam da čujem oponašanje majmunskih zvukova pet minuta poslije početka utakmice. Prvo o tome nijesam razmišljao, ali se onda to ponavljalo, otišao sam kod sudije i rekao da ću, ako to čujem ponovo, otići sa terena”, objašnjava Boateng.

“Pokušao je da me smiri, nastavili smo utakmicu, ali kada sam u 26. minutu to ponovo čuo rekao sam da neću nastaviti da igram. Bio sam ljut i šokiran. Sramota je za fudbal da se takve stvari događaju u 2013. godini”, dodao je Boateng.

Reprezentativac Gane je istakao da će ponovo otići sa terena ako ga navijači budu vrijeđali na rasnoj osnovi, uprkos tome što su Svjetska fudbalska asocijacija (FIFA) i Evropska fudbalska unija (UEFA) upozorili igrače da to ne čine.

“Želio sam da pošaljem poruku da se rasizam ne toleriše. Lako je okrenuti glavu, a mnogo teže nešto preduzeti. Isto bih uradio i da sam igrao protiv Real Madrida u Ligi šampiona, uvijek bih tako postupio”, zaključio je Kevin-Prins Boateng.

Portal Analitika