Turizam

NTO: Visina snijega u zimskim centrima do metar i po

15skijalistekolasinokVisina snijega u crnogorskim ski centrima danas iznosi od 35 centimetara na Vučju na podnožju, do preko jednog i po metra na Žabljaku na vrhu staze, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO), prenosi Mina biznis.

NTO: Visina snijega u zimskim centrima do metar i po
Portal AnalitikaIzvor

Visina snijega u podnožju skijališta na Žabljaku i Kolašinu iznosi 50 centimetara, odnosno 48 centimetara, a na vrhu staze 1,6 metara, odnosno 78 centimetara.

Predstavnici NTO su kazali da se visina snijega na Vučju kreće od 35 centimetara u podnožju do 45 centimetara na vrhu.

Oni su ranije saopštili da je ponuda ski centara Kolašin 1450, Vučje i Savin kuk konkurentna u odnosu na regionalne, kao i da su hotelijeri i ugostitelji pripremili niz atraktivnih programskih i cjenovnih aranžmana za period nakon novogodišnjih praznika.

Cijene u Kolašinu se kreću od osam EUR u privatnom smještaju, 25 EUR u malim hotelima do 47 EUR u hotelu Bjanka /Bianca/ na bazi polupansiona po osobi. Cjelodnevni ski pas je 20, a poludnevni 12 EUR. Kolašin raspolaže sa 1,2 hiljade kreveta i preko 20 kilometara modernih ski staza.

Iz NTO su najavili da će hotelijeri i ugostitelji sa Žabljaka nakon praznika ponuditi oko 20 odsto niže cijene, odnosno osam EUR u privatnom i od 25 do 50 EUR u hotelskom, zavisno od kategorije hotela i kvaliteta usluge. Cijena dnevnog ski pasa na skijalištu Savin Kuk je 15 EUR, a na skijalištu Javorovača osam EUR, odnosno pet EUR za djecu.

Ski centar Vučje nudi boravak u luksuznim sobama i apartmanima za cijenu od 24 do 35 EUR na bazi polupansiona i sa uključenim ski pasom tokom januara, februara i marta. Taj ski centar nudi posebno povoljne cijene ski škole.

Ski sezona u crnogorskim ski centrima počinje tradicionalno posljednjeg vikenda u godini.

Portal Analitika