Zanimljivosti

Fotografija koja je zadivila mnoge!

boteri05_312Petar Botteri je umjetnički fotograf iz Hrvatske poznat po zadivljujućim fotografijama koje su postale hit na društvenim mrežama. Tako je prizor plime u Starom Gradu na Hvaru obišao cijeli svijet i osvojio brojna priznanja.

Fotografija koja je zadivila mnoge!
Portal AnalitikaIzvor

Najčešći motivi na Petrovim fotografijama su upravo Stari Grad na Hvaru, ostrvo Hvar i grad Split, te Jadransko more, a svojim radovima je već osvajao brojne nagrade, među kojima je i ova posljednja. Naime, na najvećem internetskom foto takmičenju na svijetu - 'Pixoto', osvojio je svoje jubilarno prvo mjesto sa fotografijom 'Pred plimu'.

Osim što je ova fotografija u kategoriji 'Grad, ulica, park' proglašena najboljom među 700 ostalih, još je veći uspjeh što je ta ista fotografija sada zauzela drugo mjesto svih vremena u toj kategoriji u konkurenciji s više od 70.000 fotografija širom svijeta.

'Zanimljivo je to da sam ovu fotografiju koja je osvojila tako velike stvari fotografisao fotoaparatom koji mi je za vrijeme noćne oluje zbog plime pao u more, pokvario se zauvijek, ali su mi ostale sačuvane zadnje fotografije plime i oluje', kaže Petar Botteri za portal Dnevnik.hr.

boteri05
Portal Analitika