Svijet

I Brižit Bardo prijeti da će napustiti Francusku

okbrizitPoznata francuska glumica i zaštitnica prava životinja Brižit Bardo zaprijetila je da će se pridružiti svom kolegi Žeraru Depadjeu i otići u Rusiju, ukoliko vlasti ne spriječe planirano uspavljivanje dva bolesna slona.

I Brižit Bardo prijeti da će napustiti Francusku
Portal AnalitikaIzvor

Ako vlasti ne učine sve da spasu slonove Bejbi i Nepal, glumica je spremna da, poput Depardjea, zatraži rusko državljanstvo.

Oba slona treba da budu uspavana jer boluju od tuberkuloze i predstavljaju prijetnju za ostale životinje i posetioce zoo-vrta „Tet d'or" u Lionu.

Odluka o uspavljivanju slonova, koju su prošlog mjeseca donijele gradske vlasti, nedavno je odložena zbog božićnih praznika.

Bardo sada zahtjeva da se životinje puste da žive ili će napustiti Francusku, prenosi RTS.

„Ukoliko vlasti kukavički i besramno ubiju Bejbi i Nepala, odlučila sam da uzmem rusko državljanstvo i napustim zemlju", istakla je 78-godišnja glumica.

Kako prenosi AFP, Brižit Bardo je podržala Depadjeovu odluku da se zbog uvođenja visokog poreza na visoke prihode u Francuskoj preseli u susjednu Belgiju. Ruski predsjednik već je potpisao dekret kojim se slavnom Francuzu dodeljuje rusko državljanstvo.

Glumica koja se povukla sa scene davne 1973. godine smatra da je njen kolega „žrtva krajnje nepoštenog progona".

 

Portal Analitika