Region

Đilas: Ne bi bilo pametno da neko mijenja izbornu volju Beograđana

djilas0312Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je za B92 da ne zna što će se desiti sa vlašću u Beogradu, ali je upozorio da ni za koga ne bi bilo politički pametno da mijenja izbornu volju Beograđana.

Đilas: Ne bi bilo pametno da neko mijenja izbornu volju Beograđana
Portal AnalitikaIzvor

- Nijesam rođen kao gradonačelnik, ne moram tu da ostanem. Mi smo ocjenu našeg rada dobili 6. maja. Svako ko hoće da mijenja odluku Beograđana, rizikuje svoj odnos sa Beograđanima, jer ko god da je išao protiv njihove volje nikada u politici nije ništa veliko napravio, a tako će biti i ovog puta - rekao je Đilas za B92.

On je podsjetio i da je već rekao da ga interesuju dva mandata na mjestu gradonačelnika i naglasio da svaki čovjek na nekoj funkciji ne treba bude više od osam godina.

- Imam dogovore sa koalicionim partnerima. Voditi grad Beograd nije bavljenje politikom u kome vi danas možete da date jednu izjavu, sjutra drugu, prekosjutra treću... da narod više i ne zna što ste, kad i o čemu pričali. Ovde imate konkretne stvari - donesete odluku i sprovodite je ako u nju vjerujete. Ako je dobra Beograđani će je sasvim sigurno vidjeti, baš kao i ako nije- naglasio je Đilas.

On za 2013. najavljuje nastavak izgradnje infrastrukture i socijalnih programa u glavnom gradu uprkos smanjenju budžeta.

Prema njegovim riječima, prostor za povećanje prihoda prijestonice postoji u nekeretninama i poslovnim prostorima u vlasništvu grada.

- Nažalost, nije bilo razumijevanja da se gradu ne smanjuje količina sredstava i mi smo u situaciji u kojoj danas jesmo. Beograd će nastaviti da se razvija u infrastrukturnom dijelu, završavaće se pristupne saobraćajnice novom mostu, završene su neke nove petlje na drugim mjestima, radi se na mostu između Zemuna i Borče - rekao je Đilas.

On je poručio da grad neće stati i da će se dodatna sredstava dobiti od prodaje imovine na koju ima pravo.

- U ovom trenutku ne vidim nijedan razlog zašto bi Beograd imao u svom vlasništvu neke nekretnine po Dedinju, Senjaku, Neimaru, a koje se trenutno i ne koriste. Ima i dosta gradskih stanova koje ćemo pustiti u prodaju - rekao je on.

Prema njegovim riječima, Beograd će dobiti sredstva i od prodaje dijela zemljišta PKB, ali i od prodaje poslovnog prostora.

Portal Analitika