Politika

OO SDP Cetinje: Mnogo reklamerstva i obećanja, a ništa od boljeg života

03Sdp_LogoOpštinski odbor SDP Cetinja je saopštio da su saopštenja lokalne uprave, koja su ovih dana intenzivna, oslonjena na nerealizovana obećanja i rijetke realizovane projekte čiji kvalitet i prioritetnost nijesu na nivou potreba Cetinja.

OO SDP Cetinje: Mnogo reklamerstva i obećanja, a ništa od boljeg života
Portal AnalitikaIzvor


U SDP-u sa Cetinja ističu da su se ovih dana čuli "brojni hvalospjevi funkcionera prijestonice Cetinje o nadprosječnoj realizaciji budžeta, što ne odslikava suštinsko stanje stvari".



"Budžet Prijestonice se u godini na izmaku dominantno oslanjao na podršku države i kreditna zaduženja, čime su građani Cetinja dodatno zaduženi, dok su izvorni prihodi ostali daleko ispod planiranog ostvarenja. Dovoljno je istaći da su kapitalni izdaci, i pored velikih najava o rekonstrukciji autobuske stanice, otvaranju Televizije Cetinje, rekonstrukciji gradske pijace, početku realizacije projekta žičare, otvaranju novih radnih mjesta, realizovani u iznosu od svega nekoliko desetina hiljada eura (planirani na 654.000 eura). To je nedopustivo malo u odnosu na potrebe i brojne infrastrukturne probleme Cetinja. I pored toga, kroz kreditna zaduženja i podršku države i drugih donatora, u ovoj i prethodnoj godini su realizovani ili obećani projekti poput rekonstrukcije Dvorskog trga. Realizacija tog projekta, osim što nije bila prioritetna u poređenju sa rješavanjem problema vodosnabdijevanja, otvaranjem novih radnih mjesta i drugih egzistencijalnih problema, nije ni realizovana na odgovarajući način. Kvalitetom izvedenih radova je daleko od potreba istorijskog jezgra crnogorske Prijestonice i pored milionskog utroška po ovom osnovu".



U saopštenju SDP-a se navodi da su gotovo na isti način na kraju godine, pompezno najavljeni i radovi na rekonstrukciji gradske pijace i Njegoševe ulice. Prvi nijesu ni započeti, a radovi u glavnoj gradskoj ulici su pokrenuti, pa obustavljeni zbog opravdanog nezadovoljstva građana. "O uspješnosti ovih projekata govori sadašnje stanje zelene pijace i prekopana Njegoševa ulica, bez javne rasvjete i asfalta. Sve sami uspjesi koji nama i građanima Cetinja garantuju „velike rezultate“ i u narednoj godini".



OO SDP-a Cetinje ističe da su opet svjedoci novih obećanja, velikih najava, reklamerstva, koja građani Cetinja slušaju već dvije godine, očekujući da konačno osjete bolji kvalitet života i vide perspektivu života u nasem gradu. U ovoj partiji apeluju na lokalnu upravu da sa puno više senzibiliteta, odgovornije i uz kvalitetnije planiranje pristupi realizaciji kapitalnih investicija, uvažavajući potrebe građana Cetinja.



Vjerujemo da je definisanje prioriteta u komunikaciji sa građanima, puno važnije od najava megalomanskih projekata kojima se želi sakriti nesposobnost da se na kvalitetan i održiv način rješavaju egzistencijalni problemi Cetinja i njegovih građana, opterećenih brojnim socijalnim problemima, navodi se u saopštenju dostavljenom

Portalu Analitika

.

 

foto: skupstina.me

Portal Analitika