Abiznis

Grbović: Ove godine uložićemo 30 miliona eura u putnu mrežu

GrbovicoplanokKapitalnim budžetom za 2013. Direkciji za saobraćaj opredijeljeno je oko 30 miliona eura. U Direkciji najavljuju da će opredijeljena sredstva uložiti u putnu mrežu Crne Gore i značajno popraviti bezbijednost saobraćaja u našoj zemlji.

Grbović: Ove godine uložićemo 30 miliona eura u putnu mrežu
Portal AnalitikaIzvor

- U zadnje dvije godine napravljen je po tom pitanju veliki pomak. Rezultati su na nivou Evrope i sa time treba da se ponosimo, ali to ne znači da na tome trebamo da stanemo nego ćemo preduzeti sve da popravimo još više putnu mrežu- kazao je direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović.

Grbović je naveo da je najviše sredstava opredijeljeno za rekonstrukciju regionalnih puteva.

- Već u januaru i februaru krećemo sa obilaznicom oko Nikšića, sa rekonstrukcijom puta Pavino Polje- Kovren, ubrzo nakon toga krenućemo sa rekonstrukcijom puta od Berana do Lubnica, što je dio lokalnog puta a koji treba da se transvormiše u regionalni put od Berana do Kolašina.

Grbović je naveo i da će posle juna, ili jula, raspisati tender za izvođenje radova na izgradnji dijela puta od Lubnica do Jezerina. „Čime bi ovaj put od Berana do Kolašina skratili za preko 40 kilometara. Time se valorizuje i Bjelasica i taj dio beranske strane, tako da taj put ima veliku ulogu u narednom periodu- naveo je Grbović.

Grbović je rekao da će u ovoj godini završiti i obilaznicu oko Golubovaca, koja je kako je istakao, posebno značajna u vrijeme turističke sezone „Nadam se da ćemo taj posao završiti do početka sljedeće turističke sezone uz pomoć Glavnog grada koji treba da završi svoj dio obaveza na eksproprijaciji zemljišta“.

 

 

Portal Analitika