Politika

SNP: Neprihvatljiv način raspisivanja izbora u Andrijevici

02snpNačin na koji su raspisani lokalni izbori u Andrijevici neprihvatljiv je za Socijalističku narodnu partiju (SNP), jer je o tome odlučivala lokalna vlast koja je nelegalno izabrana, kazao je predsjednik opštinskog odbora te partije Goran Stojanović.

SNP: Neprihvatljiv način raspisivanja izbora u Andrijevici
Portal AnalitikaIzvor

On je, komentarišući činjenicu da je predsjednik države Filip Vujanović izbore u Andrijevici raspisao za 9. mart, podsjetio da je Upravni sud ponišito izbor čelnika te opštine.

„Za SNP način raspisivanja izbora je neprihvatljiv, i dolazi od nelegalno i neligitmno izabranih organa lokalne vlasti. Upravni sud je poništio izbor čelnika Opštine, a oni su, nepoštujući tu odluku, ponovo izabrali organe lokalne vlasti“, kazao je Stojanović agenciji MINA.

On je dodao da je SNP za izbore u Andrijevici, ali da zahtijevaju da Vlada i Ministarstvo unutrašnjih poslova uvedu prinudnu upravu u tom gradu, koja bi, kako je pojasnio, raspustila parlament i raspisala izbore.

„Protivimo se ovakvom raspisivanju izbora, a o daljim koracima odlučivaće lokalni SNP u konsultaciji sa partijskom centralom. SNP je tražio izbore, ali je za nas neprihvatljivo da ih sprovodi neko ko je nelegitimno izabran“, rekao je Stojanović.

Vujanović je izbore u Adnrijevici raspisao juče, a rok za dostavljanje izbornih lista za odbornike, Opštinskoj izbornoj komisiji počinje 21, a završava se 12. februara.

Pravo na medijsko praćenje u predizbornoj kampanji počinje od dana potvrdjivanja izbornih lista učesnika predizborne kampanje, a prestaje 7. marta.

Vujanović je ranije za 9. mart zakazao i lokalne izbore u Nikšiću.

Portal Analitika