Društvo

Kako su Kotorani dočekali Novu godinu

kotor1Odbrojavanjem tačno u ponoć došla je sa vatrometom na kotorske trgove, pjace i pjacete, ulice, portune i kalete Nova 2013. godina.

Kako su Kotorani dočekali Novu godinu
Portal AnalitikaIzvor

Grad je živio kao i u godinama kada je prvi u našoj državi organizovao doček nove godine na svojim raskošnim trgovima i pjacama.

Brojni gosti miješali su se sa domaćim stanovništvom koje nije krilo oduševljenje što su prelijepu decembarsku noć, posljednju u staroj godini, ispraćali uz mediteranske zvuke grupa Egzodusi iz Herceg Novog i Slatka tajna iz Metkovića na glavnom gradskom trgu.

Mladi su u svom ritmu uživali ispred kotorske bazilike Sv. Tripuna uz muzički sastav Indigo blue i klapu Who see iz Kotora, koja će našu zemlju predstavljati na predstojećem Eurosongu, sad već ove godine u švedskom Malmeu.

Novu godinu obilježio je i petominutni vatromet koji je najavio veselje, igru i ples do ranih jutarnjih sati.

U razgovoru sa brojnim gostima koji su Kotor izabrali da dočekaju Novu godinu bilo je Rusa, Engleza, Iraca, Šveđana, uz goste iz gotovo svih država bivše Jugoslavije.

Za Skala radio su kazali da se izvanredno provode u prelijepom i gostoljubivom gradu i da su znali da ne griješe što su upravo Kotor izabrali da provedu najluđu noć.

Po riječima direktora kotorske Turističke organizacije Mirze Krcića u Kotoru je bilo preko 10.000 gostiju.

Kafići su organizovali doček na svoj način.

Nije bilo incidenata, a ispred grada je dežurale ekipe Hitne pomoći i kotorske Ispostave policije.

Doček Nove godine je organizovala Turistička organizacija Kotor, suorganizator je bio Kulturni centar “Nikola Đurković”, a pokrovitelj Opština Kotor. Tekst i foto Skala Radio

0113kotor3kotor2

 

Portal Analitika