Politika

Marković ove sedmice počinje sa partijama i drugim političkim i društvenim akterima

Premijer Duško Marković sastaće se ove sedmice sa sa političkim i društvenim akterima koje je pozvao na dijalog, prenosi RTCG.

Marković ove sedmice počinje sa partijama i drugim političkim i društvenim akterima
Portal AnalitikaIzvor

- Na pismo upućeno predstavnicima parlamentarnih opozicionih partija, nevladinim organizacijama koje se bave pitanjima evropskih integracija i izbornim procesom, predstavnicima akademske zajednice, te štampanim i elektronskim medijima, većina je pozitivno odgovorila, podržavajući Markovićev stav o potrebi dijaloga i postizanja kompromisa - kazali su, kako prenosi RTCG, iz Vlade.

Marković je početkom mjeseca svim relevantnim političkim i društvenim činiocima uputio pismo kojim ih poziva na dijalog o svim pitanjima koja će, kako se navodi, pomoći da se prevaziđu podjele i iznađe zajednički imenitelj u interesu građana i evropske perspektive. ž

- Članstvo Crne Gore u EU i njegov značaj za budućnost naše zemlje, i generacija koje dolaze, prevazilazi sve dnevno-političke interese, i na nama je da učinimo dodatan napor da pokrenemo i postignemo politički konsenzus oko ovog suštinskog pitanja - navodi se u Markovićevom pozivu.

Dodaje se da je dio toga svakako i dijalog i dogovor o izbornom zakonodavstvu i povezanim uslovima za izbore, što je neophodno za jačanje međusobnog povjerenja koje je preduslov svakog napretka.

- U tom kontekstu, spremni smo za otvoren i iskren razgovor i dogovor kako bismo dodatno poboljšali zakonske i ostale preduslove koji se tiču izbornog procesa, bilo da se radi o medijskom zakonodavstvu, zakonima u pravosuđu odnosno drugim propisima koji će unaprijediti vladavinu prava, što će sve doprinijeti i uspješnim reformama iz evropske agende - naveo je Marković u pozivu.

Portal Analitika