Politika

Ivanović na čelu, Carević na ledu

Anđela Ivanović je na jučerašnjem četvrtom Kongresu u Budvi izabrana za predsjednicu Crnogorske i već je najavila značajne promjene u partiji, a moguće i u vladajućoj koaliciji u Budvi.

Ivanović na čelu, Carević na ledu
Dnevne novineIzvor

Ona je nakon Kongresa novinarima kazala da je Crnogorska oživjela i da su u njoj sada oni koji su od početka ostali vjerni izvornim idejama partije, a oni koji su se promijenili su otišli iz Crnogorske. Prije nje partiju je vodio Vladimir Pavićević, koji je ranije podnio ostavku.

“Potpredsjednici partije su Goran Božović, Đorđe Kovačević i Nemanja Malovrazić. Novo mlađe rukovodstvo je osvježenje i odlična nova ponuda na političkoj sceni Crne Gore”, kazala je Ivanović.

Dodala je da su kroz set novih dokumenata ekonomske rezolucije, rezolucije o liberalno demokratskom kontunuitetu osvježili politiku partije.

“Planiramo da poruke i novi tim promovišemo što je više moguće na političkoj sceni Crne Gore. Zadovoljni smo svim onim što smo čuli na Kongresu, energija nam se u potpunosti vratila s obzirom da smo u prethodnom periodu imali tenzičnu situaciju u partiji”, istakla je Ivanović.

Ona je navela da su imali priliv i osip članstva, partija nije osjetila manjak podrške.

Ivanović je ponovila da je ta partije nezadovoljno načinom na koji aktuelni predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević upravlja gradom.

“Onaj koji preda zahtjev za razrješenje predsjednika opštine Budva imaće našu podršku”, poručila je Ivanović.

Inače, budvanski parlament broji ukupno 33 odbornika. Crnogorska ima tri odbornička mandata, pa ukoliko bi opozicioni odbornici iz redova DPS i SD, kojih ima 13, predali takvu incijativu za smjenu Carevića, potreban je još samo jedan glas za neophodnih 17 da predsjednik opštine Budva bude razriješen.

Portal Analitika