Crna hronika

Zbog Krstovića pristup bolnici u Njemačkoj blokiran, portparol: Nijesmo mogli da odbijemo liječenje

Pripadnik škaljarskog klana, Igor Krstović smješten je prije dva dana u bolnicu u Nemačkoj pod velikim mjerama bezbjednosti. On je hospitalizovan nakon što je iz Crne Gore otišao u Njemačku svega nekoliko nedeljanakon što je izrešetan u pucnjavi.
Sa mjesta pucnjave
Sa mjesta pucnjave
Izvor

Ranjeni Igor Krstović (35), inače član škalajsrkog klana, poslednji put je uhapšen 2017. godine. Tokom pretresa kuće u Crnoj Gori, istražitelji su pronašli 180.000 eura u gotovini, ugovorima o nekretninama i automobilima. Kako je "Blic" ranije pisao Krstović nije dovođen u vezu sa trgovinom droge, po čemu je prepoznatljiv klan. Operativna saznanja ukazivala su da se bavi zelenašenjem.

Krstović i dalje kritično, operacija trajala više sati

Kako piše njemački portal "Bild" priča se da pripadnici škaljara žive uglavnom u Minhenu i Hanoveru. Trenutno se postavlja pitanje, da li je Medicinski fakultet na kome je zbrinut Krstović, "poznavalo" njegov bogat kriminalni dosije. Portparol Ministarstva nauke povodom toga objasnio je:

"Došao je kao hitan slučaj, lekari ne mogu da odbiju liječenje!"

Njemački specijalci čuvaju Krstovića?

Juče je policija blokirala pristup Medicinskom fakultetu u Hanoveru i provjeravala sve koji žele da priđu Univerzitetu na kojem je zbrinut ranjeni pripadnik crnogorske mafije, prenijeli su njemački mediji. Pretpostavlja se da je on tamo prebačen iz Crne Gore nakon pucnjave, radi saniranja povreda.

 

Portal Analitika