Crna hronika

Uhapšen Cetinjanin, oduzeti „zolja“, automatska puška, pištolj i municija

Policija je danas na Cetinju izvršila pretrese na četiri lokacije koje koriste N. K. (34), J. K. (32) i D. Đ. (28) i zaplijenila veću količinu oružja i municije.
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije
Portal AnalitikaIzvor

„Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi N. K, policijski službenici su pronašli i oduzeli ručni raketni bacač tzv. zolju, automatsku pušku, revolver i 61 komad municije cal. 7,62mm. Pretresom lokacije koju koristi J. K. policija je pronašla i oduzela pištolj Ekolkalibra 9 mm i 87 komada municije istog kalibra. Od ovog lica je privremeno oduzeto i vozilo marke Mercedes radi kriminalističkih provjera“, navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

1402cetinjeoruzje2

Sva prikupljena saznanja i informacije ukazuju da je policija, kažu iz UP, današnjim aktivnostim spriječila izvršenje teških krivičnih djela. O događaju je, dodaju, obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se N. K. uhapsi zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija i on će ovom tužiocu biti priveden uz krivičnu prijavu. Aktivnosti na ovom predmetu u odnosu na više lica se nastavljaju.

1402cetinjeoruzje3

„Osim navedenog, cetinjska policija je preduzimajući aktivnosti na pojačanoj kontroli lica i vozila pronašla i oduzela opojnu drogu marihuanu a radi kriminalističke obrade privremeno oduzela i vozilo marke Mazda od M. Đ. (25) iz Berana. U prvoj polovini februara cetinjska policija je kontrolisala 107 bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa sa područja više crnogorskih gradova i sankcionisala dva lica“, zaključuju iz UP.

Portal Analitika