Politika

Đukanović: Pitanje Zakona se preselilo sa vjerskog na politički teren

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa pomoćnikom državnog sekretara SAD-a za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom.
Đukanović: Pitanje Zakona se preselilo sa vjerskog na politički teren
Portal AnalitikaIzvor

Riker je uz zadovoljstvo zbog prilike da se sretne sa predsjednikom, prenio Đukanoviću pozdrave državnog sekretara SAD Majka Pompea, ističući da je region ZB u njegovom  fokusu i pod pažnjom Stejt Departmenta.

Predsjednik Đukanović je zahvalio za kontinuiranu podršku SAD-a Crnoj Gori i regionu, ukazujući na značaj stalnog dijaloga i partnerstva.

I u tom kontekstu, predsjednik je detaljno informisao pomoćnika državnog sekretara o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ističući da je riječ o Zakonu koji učvršćuje slobodu vjeroispovijesti i jedan od osnovnih ustavnih principa odvojenosti crkve i države.

“Ovo pitanje se bez sumnje preselilo sa vjerskog na politički teren”, kazao je Đukanović i naglasio da je riječ o manipulaciji vjerskim osjećanjima ljudi, protestima protiv nepostojeće namjere države da otme nešto što im i ne pripada.

Država je odlučna da istraje u odbrani građanskih, multietničkih vrijednosti  evropske Crne Gore, kazao je on.

Visoki zvaničnik Stejt Departmenta zahvalio je Đukanoviću na detaljnoj informaciji i  kazao da jeste uočljivo da je ovo pitanje sa područja vjerskog prešlo na političko i ekonomsko. Naglasio je da je važno imati dijalog i pokazati fleksibilnost i kreativnost. On je takođe potvrdio namjeru SAD-a da pojača podršku Crnoj Gori u borbi protiv dezinformacija.

Portal Analitika