Crna hronika

Djed pokušao da zaštiti unuka, pa ga ubio

Omer Huseinović (76) iz Plava uhapšen je juče zbog sumnje da je u tom gradu u srijedu veče slučajno ubio unuka Rusmina Huseinovića (29) i ranio Muhameda Cirikovića (28) ispred ugostiteljskog objekta. 
Foto: Pobjeda
Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Kako je nezvanično saopšteno Pobjedi, Ciriković i Rusmin Huseinović su se potukli oko ponoći ispred jednog lokala u Plavu, a Omer Huseinović je krenuo da ih razdvaja.

U jednom momentu Omer je potegao pištolj, pucao u Cirikovića, ali je metak prošao kroz njega i usmrtio njegovog unuka.

Kako su saopštili iz Uprave policije, Huseinović je podlegao povredama na licu mjesta, dok je Ciriković prevezen u Medicinski centar Berane.

– Preduzimajući aktivnost na rasvjetljavanju ovog događaja policija je došla do sumnja da je O. H. (76) iz Plava počinio ova djela. Policijski službenici su pronašli i oružje ČZ kalibra 7,65 mm za koji se sumnja da je predmet izvršenja krvičnih djela – naveli su iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se Omer Huseinović uhapsi zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo i krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Portal Analitika