Muzika

Dva koncerta Crnogorskog simfonijskog orkestra

Dva koncerta Crnogorskog simfonijskog orkestra  - u subotu, 15. februara sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, i 16. februara takođe sa početkom u 20 časova  u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ na Cetinju.
Dva koncerta Crnogorskog simfonijskog orkestra
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Muzički centar Crne GoreIzvor

Crnogorski simfonijski orkestar će nastupiti na koncertima u Podgorici i na Cetinju. Prvi koncert biće priređen, u subotu, 15. februara sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, dok će narednog dana, u nedjelju, 16. februara takođe sa početkom u 20 časova crnogorski simfoničari nastupiti u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ na Cetinju.

Pod dirigentskom upravom špansko-američkog umjetnika, Fransoa Lopeza-Ferera - glavnog dirigenta Nacionalnog baleta Čilea, dirigenta asistenta Simfonijskog orkestra Sinsinatija na koncertu će biti izvedene četiri kompozicije. U prvom dijelu koncertne večeri orkestar će interpretirati savremeno djelo španskog autora Migela Fariasa pod nazivom „Lakoća“ (Ligereza) koje je posvećeno upravo dirigentu Lopezu-Fereru, potom dvije kompozicije Morisa Ravela – „Pavanu za preminulu infantkinju“ i svitu „Moja majka Guščarka“, dok će u drugom dijelu koncertne večeri biti izvedena „Proljećna“ Simfonija broj 1 u B-duru, op. 38, Roberta Šumana.

dirigent-fransoa-lopez-ferera
Portal Analitika