Društvo

Radončić: Građane treba štititi od Happy i Pinka, kao od pijanih vozača

Gostujući u emisiji Skala radija "Skalin parapet", novinar i publicista Šeki Radončić kazao je da presuda kotorskog Osnovnog suda, odnosno sutkinja Narcise Maje Bošković i Marije Bilafer, koje su kotorsko glasilo kaznile zbog prenošenje serijala tekstova čiji je on autor, najbolje govori o crnogorskom pravosuđu. Presuda je izrečena po tužbi vlasnika koncerna Vijesti Željka Ivanovića i Miodraga Perovića a Skala mora da plati ukupno 2.500 €.
Radončić: Građane treba štititi od Happy i Pinka, kao od pijanih vozača
SkalaradioIzvor

"Koliko, ustvari, crnogorsko pravosuđe, u koje ne spada samo sudstvo, nego i tužilaštvo, ne smiju ući u obračun sa medijskom mafijom u našoj zemlji. Ne smiju se obračunati sa ljudima koji prvi podržavaju sve što je neprijateljsko prema Crnoj Gori, sa ljudima koji vode hibridni rat protiv protiv nje, sa onima koji su bili medijska platforma državnom udaru 2016. godine"- kategoričan je Radončić.

Radončić objašnjava da je posrijedi kalkulisanje i linija manjeg otpora, procjena da Slavko Mandić i Šeki Radončić, neće da se spuste na dno, na kakvo se spuštaju vlasnici koncerna Vijesti.

"Sjetimo se samo, što su radili tužiteljki Čarapić, što i dalje rade Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, pa što i drugima nosiocima pravosudnih funkcija u Crnoj Gori. Kako šikaniraju njih i njihove porodice čak. Sudije onda idu tom logikom: Neće mene zaboljet glava od Slavka Mandića ili Šekija Radončića. Oni će reći: To nije u redu, to je nepoštena presuda, to je nekorektna presuda, ali dalje od toga neće otići. Mislim da je to ključni razlog donošenja ovakvih presuda".

Komentarišući podrška koju koncern Vijesti ima od kancelarije EU u Crnoj Gori i njihovog šefa Aiva Orava, Radončić kaže da ga ni malo ne čudi.

"Oni svoj posao, iako destruktivan, ozbiljno rade. Čim dođe neki strani diplomata u Crnu Goru, prvi koji ga sačekuju su ljudi iz Vijesti. Tako i Orava. I onoga prije njega, i tako redom. Dočekaju ih i vode na Sveti Stefan. Pokazuju im Crnu Goru. Prave s njima lična prijateljstva...  Oni rade ono što bi trebalo država da radi. Da ih dočekaju predstavnici Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva kulture i da ih upoznaju sa Crnom Gorom, a ne da im mozak ispiraju vlasnici Vijesti lažima da je sve u našoj zemlji upereno protiv demokratije, da je sve velika korupcija, da su svi osim svetog Miška i svetog Željka lopovi i kriminalci".

Radončić naglašava da Vijesti pomaže vanjski ali i domaći faktor, računajući i Vladu.

"Vijesti su klasični proruski medij, koji ovih dana jednostranije izvještava o dešavanjima povodom Zakona o vjerskim zajednicama, od bilo kojeg srpskog ili prosrpskog medija. To je njihova uređivačka politika i njihovo pravo. Međutim, kada se to pravo suoči sa pravilima struke - onda je to sumrak struke".

Savjet Agencije za elektronske medije je odlučio prije nekoliko dana da ograniči reemitovanje emisija “Dobro jutro Srbijo“, „Ćirilica“ i „Posle ručka“ na televiziji „TV Happy“ i “Novo jutro“ na televiziji „Pink M“ iz Srbije na tri mjeseca jer se, kako navode, u ovim programima promoviše mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.

Radončić "pozdravlja tu odluku Agencije jer država, zarad mentalne higijene, mora donositi odluke i zaštiti nas kao što to čine sa pijanim vozačima".

Dobro je da je to uradila Agencija, ponavlja Radončić, vjerujući da će isto to morati da uradi i prema pojedinim crnogorskim medijima.
 

Portal Analitika