Politika

Neđeljko Rudović pristupio Demosu

Nezavisni poslanik Neđeljko Rudović pridružiće se Demosu Miodraga Lekića, piše Dan.
Neđeljko Rudović pristupio Demosu
Portal AnalitikaIzvor

Rudović sa Lekićem blisko sarađuje od oktobra 2018, od kada zajedno djeluju u istom poslaničkom klubu u Skupštini Crne Gore.

Rudović, jedan od osnivača i nekadašnji potpredsjednik Građanskog pokreta URA, kazao je Danu da sa Lekićem dijeli prije svega političke ciljeve, ali i politički i ljudski svjetonazor.

“Prije svega, saglasni smo da u politici, kao i u životu, nije sve dozvoljeno i da vizija drugačije i bolje Crne Gore podrazumijeva nepokolebljivost u ostvarivanju cilja i ozbiljnost u argumentaciji. Meni je jednako važan nesporan zajednički stav da je demontiranje postojećeg sistema i istinsko okretanje vrijednostima evropskih demokratija uslov za napredak crnogorskog društva i za jačanje države Crne Gore, kao zajedničke i jedine kuće svih nas, kako god se nacionalno pisali”, kazao je Neđeljko Rudović.

Rudović je u poslaničke klupe prvi put ušao 2016. godine i to iz Građanskog pokreta URA, partije koja je tada bila u Koaliciji Ključ, koju su još činili i Socijalistička narodna partija (SNP) i Demos.

Velika koalicija Ključ je na parlamentarnim izborima u oktobru 2016. godine osvojila devet mandata.

Nosilac liste tada je bio Miodrag Lekić, pa ne čudi što se Rudović u susret ovogodišnjim parlamentarnim izborima, koji se očekuju na jesen, vratio jednoj od te tri strukture.

Dvije godine kasnije, u julu 2018, Rudović je napustio GP URA zbog, kako je tada naveo, neslaganja sa politikom koju je u tom trenutku vodilo rukovodstvo te partije.

Kako je URA u tom periodu bojkotovala parlament, a Rudović bio protiv takve odluke, smatrajući da je bojkot besmislen, nastavio je da u Skupštini Crne Gore djeluje kao nezavisni poslanik.

Portal Analitika