Politika

Darmanović: Vulinu dozovljeno da dođe u posjetu, ali bez vojne uniforme

„Delegaciji Srbije dozovljeno je da dođe u Crnu Goru u posjetu koja nije državna”, kazao je crnogorski ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović, o dolasku srpskog ministra odbrane Aleksandra Vulina u Gornja Rovca kraj Kolašina, na obilježavanje 20 godišnjice od ubistva bivšeg saveznog ministra odbrane, Pavla Bulatovića. 
Foto: Portal Analitika
Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Darmanović je kazao da Ministarstvo kulture propisuje način na koji se koriste vojne uniforme i da su one predviđene samo prilikom posjete spomenicima od državnog značaja.

„Pošto grob pokojnog Pavla Bulatovića nije spomenik od državnog značaja i pošto nije upisan na tu listu, korišćenje vojnih uniformi druge zemlje nije opcija koja se razmatra“, saopštio je Darmanović novinarima na zajedničkoj konferenciji za medije sa turskim kolegom, Mevlutom Čavušogluom.

Ministar je kazao da je njegov resor na ovaj slučaj odgovorio shodno popisima što, prema njegovim riječima, može da potvrdi i Ambasada Srbije u Podgorici.

„Nijesmo pravili problem za posjetu čije motive vi najbolje možete da procijenite“, zaključio je Darmanović.

Podsjetimo, ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, predvodiće delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja će će položiti vijenac na spomenik Pavlu Bulatoviću, bivšem saveznom ministru odbrane SR Jugoslavije, koji je ubijen prije 20 godina u atentatu u Beogradu.

Nakon polaganja vijenca, Vulin i delegacija iz Srbije prisustvovaće liturgiji u manastiru Kostrikovača.

Portal Analitika