Region

VIDEO: Evo šta je Željko Mitrović kazao o odluci Savjeta za elektronske medije Crne Gore

Savjet za elektronske medije Crne Gore (SAEM) donio je odluku da na kablovskoj televiziji Pink M u Crnoj Gori, na tri mjeseca, bude zabranjeno emitovanje jutarnjeg programa ''Novo jutro''.

VIDEO: Evo šta je Željko Mitrović kazao o odluci Savjeta za elektronske medije Crne Gore
Pink MIzvor

Ovim povodom reagovao je i vlasnik i direktor Pink medija grupe Željko Mitrović, koji je rekao da će Pink da poštuje odluku SAEM-a, ali i naglasio se ova medijska kuća neće odricati profesionalnih standarda kojima se do sada uvijek vodila.

“Ova mjera se ne uklapa ni u jednu konvecniju, ni u jednu direktivu EU i pored toga što direktiva važi samo za članice EU, a crnogorska država vjerovatno vjeruje da je dio ove institucije”, rekao je Mitrović i dodao da je cijela mjera izrečena na osnovu polemika i različlitih debata koje su sprovedene u jutarnjem programu TV Pink.

“U našem programu obrađivene su teme o SPC u Crnoj Gori, o njenoj imovini i na kraju o Zakonu o slobodi vjeroispovesti”, dodao je.

Kako je naglasio, TV Pink se bavila temama koje su važne za ceo region, a tu spadaju i dešavanja u Crnoj Gori.

“Kada u bilo kojoj zemlji na svijetu na ulicama ima preko stotinu hiljada ljudi, to je vijest i to je stvar koja je za polemiku i diskustiju, pa i kod nas na Pinku. Takođe, nevjerovatno je da se pozivaju na član zakona koji se odnosi na raspirivanje rasne i vjerske netrpeljivosti, jer ovdje nije riječ o različitim rasama, a i pravoslavni smo narod”, rekao je Mitrović.

Kaže da Pink medija grupa poštuje odluku SAEM-a, ali to ne znači da neće da nastavi da odgovorno izvještava i obavještava građane o svim aktuelnim dešavanjima i da poziva kompetentne sagovornike.

 

Portal Analitika