Društvo

Veljović: Kredibilitet policije garant mira i stabilnosti

Crnu Goru na putu evropskog napretka i prosperiteta ne može niko osujetiti, a kredibilitet crnogorske policije je garant mira i bezbjednosti svih građana, poručio je direktor Uprave policije Veselin Veljović.
Veljović: Kredibilitet policije garant mira i stabilnosti
Agencije/Portal AnalitikaIzvor

Veljović je danas bio u redovnoj radnoj posjeti Centru bezbjednosti Herceg Novi, a sastanku je prisustvovao pomoćnik direktora Vesko Damjanović, starješine ovog centra, odjeljenja bezbjednosti Kotor i Tivat, i granične policije.

Zajednički je konstatovano, kako se navodi u saopštenju, da policija na lokalnom nivou poslove iz svoje nadležnosti obavlja stručno sa punom pažnjom.

Veljović je kazao da je činjenica da su policijski službenici prilikom vršenja dužnosti izloženi brojnim opasnostima i rizicima, a najdrastičniji takav primjer je i nedavni slučaj stradalog policajca na službenoj dužnosti.

"Jedinstvo i brza reakcija policije na otkrivanju i hvatanju počinioca je bila za svaku pohvalu“, kazao je Veljović i dodao da se „s poštovanjem i žaljenjem sjećaju surove smrti kolege Lekovića".

Kako je kazao, neka taj slučaj stalno opominje i podsjeća da radimo odgovoran i složen posao na zaštiti svih građana države.

„Policija koristeći se zakonom propisanim mjerama, pored toga što štiti i čuva državu i njene građane, posebnu pažnju usmjerava i zaštiti svojih pripadnika i svaki oblik napada na policijske službenike osuđuje i odgovara energično“, istakao je Veljović.

Bezbjednosnih izazova na prostoru Herceg Novog bilo je, kaže on, i ranije, "1999. godina je iza nas, izašli smo kao pobjednici".

"Profesionalnom snagom pobijedićemo u svakom budućem izazovu nove protivnike“, poručio je Veljović.

Portal Analitika