Turizam

Ski Tour Festival se održava prvi put u Crnoj Gori!

Ski Tour Festival se održava prvi put od 28.februara do sedmog marta na planinama Durmitoru, Hajlu, Bogićeviću i Prokletijama.
Ski Tour Festival se održava prvi put u Crnoj Gori!
Portal AnalitikaIzvor

“Ovo je prvi festival ovog karaktera kako kod nas tako i u regionu. Radi se naime o turnom skijanju koje je zadnju deceniju sve popularniji sport medju ljubiteljima zimskih sportova, skijanja i bordanja uopste. Radi se o skijanju van uređenih staza i velikih skijalista, kako bi se uživalo u netaknutom i svježem snijegu, daleko od gužve, u netaknutoj prirodi. S obzirom da Crnu Goru odlikuju netaknuti planinski predjeli, došli smo na ideju da promovišemo i popularizujemo ski turing i da privučemo što veći broj stranih turista i pokažemo im potencijal za razvijanje ovog vida zimskog turizma”, navode organizatori.

dsc01121

U toku festivala će se popeti i skijati sa šest planinskih vrhova preko 2000 metara, a sem toga će imati obuke prve pomocći, spašavanja u slucaju lavina …

“Možemo reci da je festival već privukao paznju ljubitelja ovog sporta iz inostranstva, pa već imamo najave dolazaka iz Kanade, Austrije, Madjarske, Slovenije, Rumunije, Hrvatske i slično. Osim što će moći da uzivaju u ljepotama naših planina, učesnici će imati priliku i da upoznaju našu kulturu, tradiciju kao i da uživaju u kulinarskim specijalitetima lokalnog stanovništva. Osim Crne Gore, plan je da posjetimo i susjednu Albaniju i Kosovo i da skijamo na njihovom dijelu Prokletija. Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje zimskih sportova da nam se pridruže i da zajedno uživamo u ovom zaista posebnom ski karavanu”, zaključili su organizatori festivala u saopštenju.

img-20200126-083803
Portal Analitika