Politika

SD Konjeviću: Crnu Goru hoćete da mijenjate sa onima koji su krenuli da pale Skupštinu

Socijaldemokrate tvrde da današnja izjava potredsjednika SDP-a Raška Konjevića, koji je kazao da ne postoji šansa, a ni potreba, za ujedinjene opozicije predstavlja najbolje moguće priznanje o promašenosti politike koju ova partija vodi od 2016. godine.
SD Konjeviću: Crnu Goru hoćete da mijenjate sa onima koji su krenuli da pale Skupštinu
Portal AnalitikaIzvor

Kako kažu, upravo te koji pale Skupštinu njegov počasni predsjednik naziva uglednim parlamentarcima, sa kojima je htio, a hoće i dalje nego mu ne može biti, da mijenja Crnu Goru na bolje.

“I javnost se, isto kao i Konjević, pita šta partija navodne građanske i evropske integracije, kako sebi u SDP-u i dalje laskaju, radi u čvrstom koalicionom zagrljaju sa Demokratskim frontom u nekoliko crnogorskih gradova. Ne možemo a da se ne zapitamo da li i šačici njihovih malobrojnih funkcionera na lokalnom nivou u Herceg Novom i Budvi smeta ono što navodno ispade da naprasno zasmeta Konjeviću, a to su pozivi „uglednog parlamentarca“ Andrije Mandića upućeni svojim ratnim drugovima da iskopaju oružje?”, pitaju se u SD-u.

“Jeste li konačno gospodo iz SDP-a postali svjesni da ste vodili naopaku politiku u poslednjih nekoliko godina? Je li vam postalo jasno zašto vam građani Crne Gore nijesu dozvolili da Crnu Goru izdate crnogorskim glasovima, i zašto su vas ostavili ispod cenzusa u većini opština na kojima ste samostalno nastupali, pa čak i u Podgorici, gdje ste bili u trojnoj koaliciji sa DEMOS-om i „nezavisnim građanima“, sa sve Konjevićem koji je bio na čelu odbora njegove vanparlamentarne partije?
Mudriji su kazali da „kad uđeš u pogrešan voz, svaka sljedeća stanica je pogrešna.“ Vi ste, gospodo iz SDP-a, u taj voz ušli 2016. godine, zbog čega ste svakim danom sve dalje od državotvorne politike na koju se često pozivate. Zato vas pozivamo da izađete iz tog pogrešnog antidržavnog voza, i vi i ostale tzv. „građanske opozicione snage“ koje pominjete”, navode iz ove partije.

Poručili su SDP-u da raskinu koaliciju “sa onima čija politika vas asocira na fašizam, pa tek onda držite politčke pridike. Sve suprotno se zove cinizam i lov u mutnom, a to su naši građani, kad ste vi u pitanju odavno prozreli, zbog čega vam je izborni cenzus sve dalji”.

“I bez vas će građanska, antifašistička i multietnička Crna Gora, kojoj mi u Socijaldemokratama Crne Gore s ponosom pripadamo, nastaviti da se stabilno kreće evropskim putem, i naći će način da prevaziđe sve prepreke koje joj na tom putu postavljaju one retrogradne snage sa kojima ste upravo vi iz SDP-a u koaliciji”, zaključuju u SD-u.

Portal Analitika