Svijet

Izdato saopštenje: Koronavirus je ozbiljna i hitna prijetnja javnom zdravlju u zemlji

Britanska vlada izdala je saopštenje u kom navodi da je koronavirus ozbiljna i hitna prijetnja javnom zdravlju u zemlji.
Izdato saopštenje: Koronavirus je ozbiljna i hitna prijetnja javnom zdravlju u zemlji
Portal AnalitikaIzvor

Broj smrtnih slučajeva od izbijanja epidemije u kineskoj provinciji Vuhan danas se popeo na 908, a broj ukupno zaraženih prešao je 40.000, širom svijeta. Na osnovu ranijih izvještaja, među oboljelima je i najmanje četvoro britanskih državljana koji su se zarazili tokom boravka u ski centru u Francuskoj.

Britanska vlada izdala je danas saopštenje u kom je navela da je novi korona virus ozbiljna i hitna prijetnja po zdravlje stanovništva Velike Britanije.

"Prenošenje novog koronavirusa predstavlja ozbiljnu i neposrednu prijetnju po javno zdravlje. Mjere koje su iznijete u propisima smatraju se efikasnim sredstvom za sprječavanje širenja virusa", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Britanac koji je na Majorci bio pozitivan na koronavirus takođe je bio u kontaktu s grupom ljudi za koju je u Francuskoj potvrđeno da je zaražena novim sojem virusa.

"Prema najnovijim informacijama, čini se da je ovaj nedavni slučaj povezan sa skupinom koja se zarazila na francuskom skijalištu, što je povezano sa slučajem iz Brajtona“, rekao je ljekar Paul Hunter sa Univerziteta "East Anglia".

"Stoga je slučaj s Majorce dio iste skupine koja je povezana s britanskim državljaninom koji se vratio iz Singapura“, dodao je.

Portal Analitika