Društvo

Ministarstvo kulture osudilo vandalizam na Duklji

Iz Ministarstva kulture najoštrije su osudili vandalski čin na Duklji, kada su srpski nacionalisti danas iscrtali trobojke na ovoj nacionalnoj kulturnoj baštini. Takođe su najavili da će podnijeti krivične prijave protiv NN lica zbog devastiranja kulturne baštine.
Ministarstvo kulture osudilo vandalizam na Duklji
Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarstva su kazali da je to, nažalost, samo logičan nastavak nakon nedavnog uništavanja spomenika antifašističkoj borbi – a sve zajedno govori da onima koji navodno “brane svetinje” smeta sve što je dio istorije Crne Gore.

“I antifašizam i prva crnogorska država za njih su trn u oku, za koji očito vjeruju da će nestati ukoliko ga prefarbaju lakom distribuiranim posredstvom političkih partija. Uništavanje zidina Duklje nešto preko čega niko civilizovan ne može preći”, ističu iz ovog resora.

Naveli su takođe da je ministar kulture Aleksandar Bogdanović naložio Centru za konzervaciju i arheologiju da u već ujutru, primjenom svih stručnih i konzervatorskih mjera, uklone oštećenja sa jednog od najznačajnijih kulturnih dobara u državi.

Portal Analitika