Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Nijedan zakon ne smije biti uzrok sukoba i destabilizacije CG, mir i sloboda su vrijednosti koje nemaju alternativu

Nijedan zakon ne smije biti uzrok sukoba i destabilizacije CG, mir i sloboda su vrijednosti koje nemaju alternativu

Opštinski odbor DPS u Plavu u proširenom sastavu, zasjedao je danas u okviru svojih redovnih aktivnosti, saopšteno je Portalu Analitika iz plavskog odbora DPS-a.
Nijedan zakon ne smije biti uzrok sukoba i destabilizacije CG, mir i sloboda su vrijednosti koje nemaju alternativu
Portal AnalitikaIzvor

Na  sjednici su  članovi upoznati sa dokumentima usvojenim na Osmom kongresu DPS-a. Razgovaralo se  i o  ulaganjima u infrastrukturu u ovoj opštini kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u Plavu i cijeloj Crnoj Gori.

Ocijenjeno je da dokumenta usvojena na Osmom kongresu DPS-a pružaju mogućnost afirmacije demokratskih vrijednosti naše partije, a istovremeno su dokaz da je DPS svoje postojanje na političkoj sceni vezala za  ekonomski i kulturni  razvoj Crne Gore.

Na sjednici je izraženo zadovoljstvo infrastrukturnim  ulaganjima u ovu opštinu od strane Vlade Crne Gore.

Svi infrastrukturni projekti  su neoboriv dokaz da Vlada nastoji da od Plava stvori respektabilnu turističku destinaciju, i da život i rad u ovoj opštini za sve sugrađane učini boljim u svakom pogledu.

O naporima u smislu unaprjeđenja standarda i kvaliteta života, svjedoče projekti poput: završetka Gradskog trga, zatim puta Plav-Gusinje preko Vojnog sela, izradnje projektne dokumentacije za put prema Bogićevicu, uređenje više gradskih ulica i niz drugih projekata podržanih od strane Vlade Crne Gore.

Analizirajući aktuelnu političku situaciju u Plavu i Crnoj Gori konstatovano je da - nijedan zakon ne smije biti uzrok sukoba i destabilizacije Crne Gore. Mir i sloboda su vrijednosti koje nemaju alternativu i svi mi nosimo odgovornost u pogledu njihovog očuvanja, saopšteno je iz OO DPS Plav.

Opštinski odbor DPS Plav podsjeća da je jedno teško vrijeme, koje je za nama, pokazalo da možemo živjeti sa vjerskim, nacionalnim i političkim razlikama i da one ne treba da nas razdvajaju. Naprotiv, bogatstvo različitosti koje ima Crna Gora treba da nas, obogaćuje, spaja i ujedini u borbi za vrijednosti prave evropske demokratije.

Današnjoj sjednici su prisustvovali, u ime Predsjedništva DPS-a Mevludin Nuhodžić, a u ime Izvršnog odbora Mirsad Mulić, kaže se na kraju saopštenja plavskog odbora DPS-a.

Portal Analitika