Zabava

Nakon 27 godina braka, priznao supruzi da je gej

Stefani Lav supruga je poznatog britanskog voditelja Filipa Šofilda, koji je prije nekoliko dana, nakon 27 godina braka i dvoje djece, priznao da je homoseksualac.
CTV News
CTV News
GardijanIzvor

Ona je nakon toga u intervjuu za "The Sun on Sunday" rekla:  - Morali smo se suočiti s emotivno najbolnijim razdobljem u 27 godina našeg braka. 

Podsjetimo, voditelj je prethodno u televizijskom intervjuu priznao da je znao da je gej u trenutku kad se ženio, a "The Mirror" piše da se Stefani ipak ne planira razvesti od njega.

- Mislio sam, što god da je to što je tu, moraće ostati iza mene, jer sam srećan - pojasnio je Šofild na koji se način nosio sa spoznajom o svojoj seksualnoj orjentaciji.

Potom je dodao kako je bio naivan, jer je vjerovao da može suzbijati svoju seksualnost tokom braka, ali je mislio da će moći, jer je brak bio srećan.

- Ako pitate nekoga ko je gej zna li to, odgovor je da zna, nema tu zbunjenosti - rekao je.

Šofild je otkrio i kako su ga kćerke Moli i Rubi podržale. Kako je kazao, osjetile su nešto i prije nego što su im Stefani i on rekli te je istaknao da se u to vrijeme osjećao veoma loše.

Podsjetimo, on je prije nekoliko dana na Instagramu objavio da je homoseksualac: 

- Sa snagom i podrškom moje supruge i mojih kćerki prihvatio sam činjenicu da sam homoseksualac. To je uzrokovalo brojne teške razgovore u našem domu. Oženjen sam sa Stef skoro 27 godina i imamo dvije prelijepe, odrasle kćerke Moli i Rubi. Moja porodica me držala, pokušali su me razveseliti, obasipati ljubavlju i nježnostima, iako su i same svime bile zbunjene. No, i dalje ne mogu zaspati i prošao sam neke mračne trenutke. Konflikt onoga što jesam duboko u sebi i spoljašnjeg svijeta se smanjio. Danas, s pravom, biti gej je razlog za slavlje i ponos. Da, osjećam bol i zbunjenost, ali razlog za njih je samo bol koju nanosim svojoj obitelji - napisao je. 

Stef je bila nevjerovatna, jako je volim. Ona je najljubaznija duša koju sam upoznao. Moje cure zadivile su me svojom ljubavlju, zagrljajima i ohrabrujućim riječima utjehe. I moja i Stefina porodica zaprepastile su me svojom ljubavlju, prihvatanjem istog trena i podrškom. Naravno da su zabrinuti za Stef, ali znam da će nas oboje podići. Moji prijatelji su najbolji, posebno Hoi, koja je bila tako ljubazna i mudra i koja me zagrlila dok sam joj jecao na ramenu. Nijesam se mogao nadati divnijem timu od onoga s kojim radim na ITV-u - poručio je on.

Šofild je medijsku karijeru započeo 1982. godine, kad se zaposlio na radiju na Novom Zelandu. Potom je dobio posao na BBC-ju. Prije 18 godina, počeo je voditi jutarnji program. 

Portal Analitika