Crna hronika

Traže ilegalnu štampariju lažnih akciznih markica

Uprava carina obavijestila je Upravu policije i nadležno tužilaštvo radi preduzimanja istražnih radnji u cilju otkrivanja obima zloupotrebe i eventualnog pronalaženja ilegalne štamparije, koja je izradila falsifikovane akcizne markice.
Traže ilegalnu štampariju lažnih akciznih markica
Portal AnalitikaIzvor

Iz tužilaštva su za Dan, potvrdili da je izviđaj u toku, ali da ne mogu da daju informacije o preduzetim aktivnostima

Uprava policije i tužilaštvo provjeravaju ko u Crnoj Gori posjeduje ilegalnu štampariju za štampanje lažnih akciznih markica.

To se može zaključiti na osnovu podataka iz Izvještaja o aktivnostima na suzbijanju sive ekonomije sa predlogom mjera za suzbijanje sive ekonomije.

Radi se o izvještaju koji tretira period realizovanih aktivnosti tokom 2018. godine i od januara do septembra 2019. godine.

"Tokom kontrole jednog maloprodajnog objekta u Budvi otkrivene su akcizne markice za koje je provjerom, vještačenjem kod štamparije "Obod" Cetinje potvrđena sumnja da su one falsifikovane. Obaviješteni su Uprava policije i nadležno tužilaštvo radi preduzimanja istražnih radnji u cilju otkrivanja obima ove zloupotrebe i eventualnog pronalaženja „štamparije” u kojoj su izrađene akcizne markice piše u dijelu izvještaja o aktivnostima Uprave carina vezanim za suzbijanje sive ekonomije", navodi se u izvještaju.

Nije objašnjeno na kakvim proizvodima su uočene lažne akcizne markice.

Portal Analitika