Crna hronika

Vukotiću pritvor do mjesec dana

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici, Vladimir Novović, odredio je Kotoraninu Jovanu Vukotiću (39), jednom od navodnih vođa „škaljarskog klana“, pritvor do mjesec dana zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju likvidacije Vojina Stupara i Milora Radonjića u kotorskom naselju Rakite 2016. godine.
Foto: Dobrilo Malidžan/Pobjeda
Foto: Dobrilo Malidžan/Pobjeda
Pobjeda/Portal AnalitikaIzvor

Nakon određivanja pritvra, Vukotić je uz jake mjere obezbjeđenja sproveden u Istražni zatvor u Spužu.

Vukotić je prethodno saslušan u Višem državnom tužilaštvu, gdje je pred tužiteljkom Majom Jovanović negirao pokušaje ubistva Stupara i Vukotića.

Više državno tužilaštvo sumnjiči Vukotića da je s Igorom Dedovićem, koji je nedavno ubijen u Atini, i Milićem Minjom Šakovićem pokušao da ubije dvojicu članova suprostavljenog „kavačkog klana“.

Podsjetimo, danas je realizovana ekstradicija Vukotića, iz Srbije, koji se potražaje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđivanja prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kotoranin je u Srbiji bio osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprave, jer je koristio falsifikovani makedonski pasoš u kojem se nalazila njegova fotografija, ali pod imenom Georgi Andonov.

Vukotić je na saslušanju u Beogradu negirao da je pokušao da ubije dvojicu članova „kavačkog klana“ u kotorskom naselju Rakite. 

Portal Analitika