Region

Srpski ministar zdravlja nakon izjave o Crnogorcima: Srbija nije "džak za udaranje".

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da mu je žao ako se neko osjetio uvrijeđen ili diskriminisan, poslije njegove izjave o Crnogorcima na rukovodećim mjestima u srpskom zdravstvu.
Srpski ministar zdravlja nakon izjave o Crnogorcima: Srbija nije "džak za udaranje".
RTSIzvor

Iako tvrdi da mu nije bila namjera da vrijeđa, Lončar je poručio da svi treba da znaju da Srbija nije "džak za udaranje".

"Meni je stvarno žao ako se neko našao uvrijeđen ili diskriminisan. Svi znaju da ja nijesam čovjek koji mrzi, ili koji bi, ne daj bože, nekog diskriminisao. To apsolutno ne stoji", rekao je Lončar srpskim novinarima, komentarišući reakcije izazvane njegovom ranijom izjavom, da u Srbiji ima Crnogoraca koji još srpski jezik nijesu naučili, te da se on trudi da ih u resoru zdravlja bude što manje, ili da ih ne bude.

Lončar je dodao da "živimo u vremenu kada je svaka izjava podložna manipulaciji, spinovanju, vađenju iz konteksta, te ponovio da on nikoga ne mrzi".

Srpski ministar je juče, gostujući na O2 televiziji, izjavio da "gleda da nema" Crnogoraca u njegovom resoru, a zatim apelovao na pripadnike crnogorske nacionalnosti u Srbiji da "nauče srpski".

>>> Srpski ministar: Gledam da Crnogoraca nema u zdravstvu, neka prvo nauče srpski (VIDEO) <<<

Upitan da li takvih ima i u zdravstvu, Lončar je rekao da "gleda da ih nema", jer smatra da Srbija ima dovoljno kvalitetnih ljudi i onih koji govore srpski i koji zaslužuju da budu na tim pozicijama.

Portal Analitika