Portal Analitika
  • Politika
  • Društvo
  • Abiznis
  • Sport
  • Kolaž
  • Region / Svijet
  • Kultura
  • Kolumne
  • Nauka / Tehnologija
  • Savremena karijatida
  • Ostalo
Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Krivokapić: Amfilohije ima više lica, on ponižava Crnogorce, stari Đukanović ne bi išao na Floridu u onom trenutku, ovakvog ga ne poznajem

Krivokapić: Amfilohije ima više lica, on ponižava Crnogorce, stari Đukanović ne bi išao na Floridu u onom trenutku, ovakvog ga ne poznajem

Počasni predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić gostujući u emisiji Načisto, kazao je da policija treba da obezbjeđuje litije koliko je to u njihovoj moći. Ipak, dodaje da je porta crkve pravo mjesto da se brani crkva, a da grad i ulice treba ostaviti građanima.
Krivokapić: Amfilohije ima više lica, on ponižava Crnogorce, stari Đukanović ne bi išao na Floridu u onom trenutku, ovakvog ga ne poznajem
TV Vijesti, Standard, AnalitikaIzvor

Tako, dodaje Krivokapić, i sigurnost ljudi mogu da se obezbijede.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović smatra da su litije značajno ugrozile političku poziciju DPS-a.

“Ne smatram da bi proteste trebalo u porti organizovati. Ja sam za litije i ovo što do sada radi Crkva. Isto tako smatrama da je pretres kuće Milana Kneževića i hapšenje njegove majke bio pokušaj da se ugase litije. Htjeli su da DF odreaguje burno, da bi se skrenula pažnja sa litija i da se one ugaše”, kaže Bulatović.

Na pitanje da li osuđuje postupanje građana prema policiji, koja je više puta kamenovana, Bulatović je rekao da je odgovornost na Vladi.

“Litije su opasne politički za DPS. Ako su oni vlast, Vlada i Uprava policije mora da vodi računa o bezbjednosti svih, pa i na litijama. Andrija Mandić nije rekao da je DF pozvao na litije, već da je značajan broj pristalica Fronta su prisustni na litijama”, objasnio je Bulatović.

LITIJE PLATFORME ZA RUŠENJE DRŽAVE?

Puno poštovanje sveštenicima, ističe Krivokapić, koji su odani Bogu, ali dodaje da tačno zna šta su namjere mitropolita Amfilohija.

“Rugao se. Zvao me i Krivomozgić. Ali nismo zaboravili da je na moj poziv došao u Kotor u vrijeme rata i pričao o toleranciji. On ima više lica. Ja mu vidim više lica. On Crnogorce ponižava danas. Litije vidim kao kompleksnu stvar. Ima tamo čistih ljudi, ali dovedenih u zabludu. Ima i političkih subjekata koji pokušavaju da uberu poene”, kaže Krivokapić.

Na pitanje da li litije ruše državu, rekao je da u slučaju Amfilohija to znači.

“Mada ta riječ ruši, kako kaže predsjednik Đukanović je prejaka”, rekao je Krivokapić.

Bulatović smatra da 50.000 građana se kolebaju da li bi opet glasali DPS ili ne. Ipak, nije naveo izvor istraživanja čije podatke je iznio.

“Litije su sve masovnije i DF-u ne pada na pamet da se miješamo u to. Crkva pokušava da se zaštiti od utjerivanja nove vlasti”, kaže Bulatović.

Krivokapić ga je prekino i pitao da li će sa odlaskom Đukanović sa vlasti biti nova ili stara Crna Gora.

“Ja ću vam reći. Biće nova”, naglasio je Krivokapić.

PUTOVANJE ĐUKANOVIĆA IZNENAĐENJE

Na pitanje kako komentariše putovanje Đukanovića u Majami odmah nakon usvajanja zakona, Krivokapić je rekao:

“Iznenadio me putovanjem na Floridu u tom trenutku. To onaj stari Đukanović ne bi uradio. Ovakvog ga ne poznajem”, rekao je Krivokapić.

 

IZVJEŠTAVANJE MEDIJA

 “Uređivačka poltika Vijesti je najgora u istoriji, iako je potrebna Crnoj Gori. Jasvni servis ne gledam, a Vijesti i čitam i gledam. Kao i Dan. Jasno vam je šta mislim kad ne gledam”, rekao je Krivokapić.

Bulatović kaže da gleda RTCG, kako bi vidio šta planira vlast u Crnoj Gori.

“Mi pratimo sve. RTCG je bilten Mila Đukanovića. Ispod svakog nivoa je ovo pto radi državna televizija”, zaključio je Bulatović.

 

Portal Analitika