Crna hronika

Tužilaštvo ispituje tvrdnje da su pripadanici Protivterorističe jedinice pretukli Bjelopoljca, on ne želi da ih prijavi

„Formiran je predmet povodom napada na jedno lice od strane pripadnika protivteroristreke jedinice, saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju.
Tužilaštvo ispituje tvrdnje da su pripadanici Protivterorističe jedinice pretukli Bjelopoljca, on ne želi da ih prijavi
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju se navodi da je predmet formiran povodom informacije koja je objavljena u medijima da je građanin iz Bijelog Polja (S. P.), pretučen od strane pripadnika Protivterorističke jedinice.

„Prilikom saslušanja u Osnovnom driavnom tužilaštvu u Bijelom Polju oštećeni je istakao da ne želi da daje bilo kakvo obavještenje vezano za predmetni događaj, te da nije podnio krivičnu prijavu protiv bilo kojeg lica, niti se ovim povodom obraćao policiji ili tužilaštvu“, stoji u saopštenju.

Takođe, dodaju oni, oštećeni je istakao da posjeduje izvještaj Ijekara iz Hitne medicinske pomoći, ali da taj dokument ne želi da predoči tužilaštvu

"Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju je obaviješteno od strane Uprave policije CB Bijelo Polje da je pet službenika Protivterorističke jedinice sačinilo službenu zabilješku povodom ovog događaja", navodi se u saopštenju.

Dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, donio je naredbu za izuzimanje video snimka, kao i naredbu sudskom vještaku iz oblasti sudske medicine koji će se na osnovu medicinske dokumentacije koja se nalazi u spisima predmeta izjasniti o težini i vrsti povreda koje je oštećeni zadobio, kao i načinu i mehanizmu njihovog nastajanja.

"O daljem postupanju, a povodom ovog događaja javnost će biti blagovremeno obaviještena", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika