Svijet

Amerikanac sa kruzera: Testiraju nas, čekamo instrukcije japanske vlade

Amerikanac Spenser Ferenbaher, jedan od 3.700 putnika na luksuznom kruzeru “Dajmond prinses” na kome je registrovan korona virus, opisao je situaciju na brodu.
Amerikanac sa kruzera: Testiraju nas, čekamo instrukcije japanske vlade
TanjugIzvor

On je u kratkom razgovoru s novinarom CNN-a rekao da je jutros u 8.15 sati po lokalnom vremenu kapetan saopštio putnicima da je na brodu ustanovljeno prisustvo korona virusa i da je tada saznao da će u narednih 14 dana više od 3.700 putnika i članova posade biti u karantinu na brodu.

Nije jasno, navodi CNN, da li će tokom tih 14 dana putnici biti primorani da ostanu zatvoreni u svojim kabinama.

“Nisu nam još precizno objasnili sve detalje, jer se čekaju dalje instrukcije japanske vlade”, izjavio je Ferenbaher koji je, prema sopstvenoj tvrdnji, i sam testiran sinoć oko 23 sata.

“Brodski oficir zadužen za karantin pojavio se sinoć na vratima moje kabine i odveo me u jednu praznu prostoriju koja se koristi za testiranje”, rekao je Amerikanac.

“Osim toga, pregledali su karantinski upitnik koji sam ja, kao i drugi putnici broda, morali prethodno da popunimo”, naveo je Ferenbaher u izjavi CNN-u.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore ranije danas je saopštilo da se na kruzeru nalazi i jedan naš državljanin.
 

Portal Analitika