Politika

U Tivtu 11.702 birača, uvid u spisak svakim radnim danom

„Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Tivat na dan 03.02.2020. godine je 11.702“, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).
U Tivtu 11.702 birača, uvid u spisak svakim radnim danom
Portal AnalitikaIzvor

Povodom Odluke predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat, za 05. april 2020. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je broj birača u biračkom spisku u opštini Tivat po kome su održani prethodni izbori 15.04.2018. godine 11.521, dok taj broj za lokalne izbore na dan 03.02.2020. iznosi 11.702.

„Uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Filijale za građanska stanja i lične isprave Tivat, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 08 do 14 h,  uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš)“, kazali su iz MUP-a.

Podsjećaju da prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.

Takođe, uvid u birački spisak može se izvršiti i direktno preko internet portala www.biraci.me.

„Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište“, stoji u saopštenju MUP-a.

Takođe, navode oni, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/ Filijale za građanska stanja i lične isprave Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište.

„U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika